dg noordoostpolder > activiteiten

Vrienden van Schokland

De vrienden van Schokland organiseren diverse lezingen over onderwerpen die betrekking hebben met, of verwant zijn aan Schokland en haar geschiedenis.

Op donderdag 18 januari 2018 van 20.00 22.00 uur zal in het Multifunctioneel Centrum Nieuw Jeruzalem Kerk te Emmeloord een lezing gehouden worden.

De spreker is Sander Wassink

Het onderwerp: De Wederdopers op Schokland en Urk ten tijde van Jan van Zoudenbalch, heer van Emmeloord en Urk van 1553 1559.

Zondagmiddag 18 februari 15:00-17:00 uur in Museum Schokland.

Spreker: Evert de Boer

Onderwerp: Peru, land van de Incas en werelderfgoederen?

Evert de Boer maakte een reis naar Peru en bezocht daar onder andere de oude Inca rune Machu Pichu, UNESCO Werelderfgoed, net al Schokland.

Donderdagavond 15 maart 20:00-22:00 uur in MFC Nieuw Jeruzalemkerk in Emmeloord. Spreekster: Annemarie Schoen

Onderwerp: Van Blokzijl naar Sobibor.

Annemarie Schoemaker woont in het dagelijks leven in Blokzijl en werkt in Emmeloord als docente Geschiedenis.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden alle acht leden van de familie De Horst uit Blokzijl weggevoerd en vermoord. Hun namen staan gegraveerd in een gedenksteen op de Algemene Begraafplaats, naast de Joodse begraafplaats aan het Slingerpad. We onthouden zo wel de namen, maar wie kent nog de verhalen over deze acht Blokzijlers? Als historica en journaliste was Am Schoemaker daar nieuwsgierig naar. Het doel van haar boek was om Naatje, Mozes senior, Rika, Roosje, Soes Manus, Mozes junior, Mietje en David de Horst weer een gezicht te geven door de herinneringen van een aantal Blokzijlers aan hun Joodse stadsgenoten vast te leggen.

Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Noordoostpolder
contact maandblad sitemap
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2018 Doopsgezind.nl