> agenda

Agenda

26 mei 2022, 09:00 uur

Vermaningspad 2022

Blokzijl

De route begint in Blokzijl bij de DG kerk ‘Het Lam’. Jullie worden daar ontvangen met een kop koffie met Blokzijler brok. In de DG kerk in Giethoorn kan de  zelfmeegebrachte lunch opgegeten worden onder het genot van een kop soep. Vervolgens door naar de DG kerk in Steenwijk voor een kop thee of koffie. Het laatste deel van de route vanaf Steenwijk voert door de Weerrriben langs het gehucht Nederland en weer terug naar Blokzijl. De dag wordt traditioneel afgesloten met een vesper in de DG kerk “Het Lam’.

Er is zowel een aantrekkelijke fietsroute als ook een autoroute door de “kop van Overijssel” uitgezet. Routes die voeren door de unieke Nationale Parken “De Wieden” en “De Weerribben” met afwisselende landschappen en langs pittoreske historische plaatsen.

De deelnemers kunnen tussen 09.00 uur en 10.00 uur starten vanaf de parkeerplaats aan de Kanaalweg 3 net buiten Blokzijl. Mocht je de aanmelding vergeten zijn, kan dit ook nog op de parkeerplaats.  De kosten voor deelname bedragen € 10,-- p.p., De betalingen graag contant  in de partytent op de parkeerplaats. 
Hierbij ontvang je naast routebeschrijving een button.  Met de button op kun je in de genoemde kerken koffie, thee en soep krijgen. Ook kun  je als fietser met de button op zonder kosten het veerpontje Jonen gebruiken. 

In verband met de organisatie graag aanmelding voor 1 mei bij  info@dg-ringzwolle.nl    Ter informatie: De lengte van de fietsroute is ca. 50 km

Praktische informatie:
 
* In de kerken van Blokzijl en Steenwijk is koffie en  thee verkrijgbaar op vertoon van je button. In de kerk van Giethoorn wordt soep geserveerd. Je verzorgt je eigen lunchpakket.

* In het routeboek vind  je belangrijke telefoonnummers

* Adressen van de Doopsgezinde kerken:
   - DG kerk Blokzijl, Breestraat 2, 8356 DL Blokzijl
   - DG kerk Giethoorn, Binnenpad 50,8355 BT Giethoorn
   - DG kerk Steenwijk, Onnastraat 10, 8331 HM Steenwijk

Voor eventuele vragen (ook op Hemelvaartsdag) kan men terecht bij de coördinator: Tineke de Vries tel. 06-25363195 en e-mail: info@dg-ringzwolle.nl 

Hierbij vragen wij jullie om bekendheid te geven aan deze fietstocht langs Doopsgezinde kerken. / ‘het Vermaningspad  2022’  Bijvoorbeeld door het opnemen van  bovenstaande informatie in jullie gemeenteblad  en/ of  op jullie website.

Zodra we zeker zijn dat de fietstocht door kan gaan, sturen we een poster via de mail.
Jullie kunnen deze zelf zoveel je wilt uitdraaien en ophangen.

Namens het bestuur van de Ring Zwolle. zeggen wij jullie bij voorbaat hartelijk dank voor de medewerking.

Marten van Buren,
Frans van der Meer,
Tineke de Vries.


Terug
 
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Noordoostpolder
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2022 Doopsgezind.nl